Så funkar det

Här har vi samlat allt du behöver veta för en lyckad cykelcamping

Tältvagn

En cykelsemester ska upplevas utan stress och tid att ta in alla intryck. Känn friheten att stanna lite längre vid ditt nya smultronställe eller cykla några extra mil en dag när upptäckarlusten är som störst.

Montera tältet

Tältet är enkelt att resa då konstruktionen är uppblåsbar utan behov av tältpinnar.

Inne i tält

Sova

Vagnen har en uppblåst bädd som är 130×210 cm och perfekt för 2 personer (+ ev ett mindre barn). Med ca 70 cm höjd ovan marken slipper man direkt markkontakt. Tältet är rymligt och i förtältet är det ståhöjd

Bturtle tältvagn

Cykla med tältvagn

En tältvagn är smidig att dra efter cykel och rymmer det mesta av din packning. Vi rekommenderar att vagnen dras med elcykel för en bekväm resa, men givetvis kan vagnen dras även med en vanlig lättrullande cykel och mer egen kraft.

Campingkit

Med 120 liter förvaring i vagnen samt packväskor på cykel kan du transportera utrustning för ett enkelt men bekvämt äventyr. Med vagnen följer ett campingkit med det det mesta du behöver för en bekväm resa.

I campingkit ingår:

  • Stolar och bord
  • Campingkök inkl gas, kokkärl och stekpanna
  • Tallrikar, muggar, bestick, stekspade, slev, kniv, skärbräda,
  • Vattendunk och disk-kit
  • Ledsljusslinga inkl powerbank
  • Gaslykta

Tillval

Se info på respektive värds hemsida angående vilka tillval som finns tillgänliga.

Instruktioner

För att du enkelt ska komma igång att använda utrustningen får du tydliga instruktionsfilmer och bilder som visar hur allt fungerar.

Tips och packlista

Klädsel

Tips på lämplig klädsel:

(1) Hjälm

Tunnare och åtsittande mössa

(2) T-shirt + ev långärmad t-hirt i ull- eller funtionsmaterial.

Mellanlager värmande tröja i ull- eller funtionsmaterial.

Tunn vindtät jacka

Regnjacka

(3) Underkläder i ull eller funtionsmaterial.

Cykel-shorts/byxor med vaddering

Shorts

Långbyxor

Regnbyxor

(4) Bekväma skor typ löparskor

Sandaler

Skoöverdrag vid regn

(5) Cykelhandskar med långa eller korta fingrar.

Vattentät handske

Övrig utrustning

Övrig utrustning att ta med:

Mat och dryck

Sovsäck (finns som tillval att hyra)

Vattenflaskor

Solkräm

Solglasögon

Myggmedel

Keps/hatt

Badkläder

Handduk (snabbtorkande/resehandduk)

Liten ficklampa/ pannlampa

Egen packning

I vagnen finns det ledigt ca 86 liter för den egna utrustningen som du tar med.

Cykelväska

Som komplement finns en cykelväska för pakethållaren. Där kan saker förvaras som man vill ha lättillgängligt under resan och snabbt kunna plocka med sig på tex utflykt.

Elcykel

En elcykel ger dig möjlighet att komma ut på ett längre men bekvämt cykeläventyr. Den kraftfulla elmotorn ger dig assistans när du som bäst behöver den och ger dig en behagligare resa.

Hur fungerar en elcykel?

En elcykel hjälper dig när du behöver extra kraft i uppförsbacken eller motvind. Systemet känner av hur hårt du trampar och ger dig då extra kraft, hur mycket beror på vilket effektläge du valt. En elcykel får bara ge assistans upp till 25 km/h.

Hur långt räcker batteriet?

Beroende på effektläge och hur mycket du kraft du själv trampar kan du komma upp till ca 100 kilometer på en laddning. Med cykelvagn och packning blir räckvidden kortare ca 40-50 kilometer och fler laddstopp behöver planeras in. På cykelns display kan du se i realtid hur långt du beräknas komma på valt effektläge. Cykeln är lättrullande och på plan väg kan man ofta köra utan elassistans för att spara batteri till de mer krävande partierna.

Ladda batteriet

Längs cykellederna finns platser möjlighet att ladda batterier hos tex caféer, butiker, gästhamnar och campingplatser. Det tar ca 1 timme att ladda upp batteriet till 80 %. Så till exempel en fikapaus är perfekt tillfälle att ladda upp batteriet.

Mat och dryck

På en aktiv semester på cykel är det viktigt att äta och dricka bra för att hålla energinivån och humöret uppe. Mat smakar bäst utomhus och blir ofta en upplevelse utöver det vanliga. Längs cykelleder finns oftast bra tillgång till mat hos restauranger, caféer, och matbutiker. Om ni vill tillaga mat själv kan man oftast inhandla matvaror i samband med måltiden. Det är alltid bra att ha med sig någon måltid som backup tex frystorkad turmat som är snabbt att tillaga. Oavsett hur du planerar huvudmåltiderna är det viktigt att ha med lättillgängligt snacks när energin tar slut tex energibars, nötter, banan, och kex. Se till att ha välfyllda vattenflaskor så ni får i er tillräckligt med vätska. Är det varm och ni svettas mycket är vätskeersättning som tabletter/pulver att blanda i vattnet ett bra komplement.

Cykelleder

Vårt koncept finns på utvalda destinationer och cykelleder i samarbete med lokala värdar. Du kan välja mellan korta turer på 2 dagar till längre 10-12 dagars turer. Varje värd har den bästa lokala informationen om deras cykelled på sin webbplats och det finns oftast både digitala kartor och papperskartor att tillgå.

Övrig info

Specifikationer tältvagn

Fabrikat: Gentle Tents, B-Turtle
Mått vagn: 110 x 79 x 58 cm
Mått tält: 130×210 bädd, förtält 130x60x200cm
Vikt: 29 kg (exkl last i lådan)
Lastförmåga: 50 kg, 120 liter
Maxvikt campingläge: 200 kg